خرید بهترین سرویس قابلمه | راهنمای خرید آشپزخانه
- توضیحات
- دسته: راهنمای خرید آشپزخانه
- بازدید: 3572
انتخاب بهترین سرویس قابلمه برای منزل و مشکلات سلامتی در ظروف نا معتبر
خرید بهترین سرویس قابلمه از اهمیت فراوانی برخوردار است . زیرا آنچه که خیلی مهمتر از مارک قابلمه و تابه های آشپزخانه می باشد نوع موادی است که در ساخت آنها بکار رفته و همچنین میزان ضخامت و اندازه این ظروف است. میزان رسانا بودن آنها در برابر حرارت با یکدیگر فرق می کند و بستگی به نوع مواد سازنده آنها دارد. بنابراین انتخاب این ظروف بهتر است نسبت به نوع غذا و پخت و پزی که می خواهیم در آنها انجام دهیم، صورت گیرد. ظروفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم می توانند طعم و مزه غذا را تغییر دهند و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای دارد که از ظروف پخت و پز به داخل مواد غذایی نفود می کند.
هر ظرفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم مقداری از فلز خود را به داخل مواد غذایی که در آن در حال پختن می باشد وارد می کند و مخصوصا در درجه حرارتهای بالا این مقدار بیشتر می شود. میزان نفوذ فلز از ظرف پخت و پز به داخل مواد غذایی بستگی به نوع غذا (اسیدی – قلیایی) دارد. تمام مواد اعم از فلز و غیره در اثر حرارت اتمها و مولکولهای خود را از دست می دهند. بویژه اگر در یک محلول اسیدی و یا قلیایی قرار گیرند این واکنشها سریعتر می شوند.
انتخاب مناسب ترین قابلمه یکی از دغدغه های هر خانم خانه دار است
یکی از دغدغه های مهم هر خانم خانه دار و نوعروس و هر آشپزی برای لوازم آشپزخانه و جهیزیه، تهیه سرویس قابلمه است.
قابلمه های تفلون
هرچند قابلمه های تفلون از محبوب ترین نوع قابلمه ها هستند، ولی در مقایسه با سایر قابلمه ها انتخاب چندان مطمئنی نیستند. فلز سنگین کادمیوم که در اغلب آنها وجود دارد، با استفاده پی درپی قابلمه وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های دیگر را زیاد می کند.
نکته
این نوع قابلمهها در كشور ما زیاد به كار میرود. این قابلمهها از این نظر كه غذا به آنها نمیچسبد و روغن کمتری برای پختوپز در آنها لازم است، خیلی طرفدار دارند ولی باید هنگام استفاده از آنها دقت بسیار زیادی داشت چون حتی كشیدن اسكاچ زبر روی سطح داخلیشان باعث میشود خراش بردارند و اگر تكهای از تفلون وارد دستگاه گوارش شود، میتواند آسیب زیادی در پی داشته باشد به همین دلیل استفاده از قابلمههای تفلون در اروپا تقریبا منسوخ شده است
قابلمه های چدن
عمر طولانی و وزن بسیار بالایی دارند. برای پخت طولانی و یکنواخت مناسب اند و به حرارت بالا مقاوم اند. چدن فلزی است که مدت زیادی گرم می ماند. مطمئن شوید قابلمه ای که به نام چدن خریداری می کنید فاقدآلومینیوم باشد.
نکته
قابلمههای ارزان كه به نام قابلمه چدن امروزه در بازار به فروش میرسند، در واقع چدن نیستند بلكه از جنس آلومینیوم خشكاند كه با دستگاههایی خاص در قالب تزریق میشوند و روی آنها تفلون میكشند یعنی با ظروف تفلون تفاوتی ندارند و باید همان ملاحظاتی كه در مورد قابلمههای تفلون وجود دارد، در مورد آنها هم رعایت كرد. لازم است بدانید چدن، آلیاژی از آهن است و اگر این قابلمهها واقعا چدن بودند، وقتی لایه رویه آنها (تفلون) به هر دلیلی خراش برمیداشت، حتما زنگ میزدند.
توجه
نگران قدیمی بودن ظروف چدن خود نباشد، ما برایتان راه حل های تمیز کردن ظروف چدنی سوخته و قدیمی را معرفی کردیم!
قابلمه های استیل
از دیگر قابلمه ها بهداشتی تر بوده دوستدار سلامت اند. عمر طولانی داشته، زنگ نمی زنند و واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند. اما حرارت را مستقیم انتقال می دهند، یعنی غذا سریع تر در آن می سوزد
قابلمههای استیل از همه قابلمههای دیگر بهداشتیترند اما یك مشكل اساسی دارند، اینكه حرارت را مستقیم انتقال میدهند. یعنی وقتی یك قابلمه استیل روی حرارت قرارمیگیرد، غذا سریع در آن میسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل میكند به طوری كه دمای این سوی قابلمه كه روی آتش قرار گرفته و آن سو كه غذا درونش قرار دارد، سریع یكی میشود مگر اینكه روی لایه بیرونی آن آلومینیوم یا مس چسبانده شده باشد. البته حتی در این صورت هم دیوارههای قابلمه حرارت را به شدت منتقل میكند وبیشتر مناسب پخت انواع خورش و غذاهای آبدار هستند. بهتر است برندهای معتبر را استفاده کنید که چند لایه اند. اگر غذا به ته قابلمه چسبید، با مقداری سرکه یا استیل شو آن را ترمیم کنید. این سرویس دارای قیمت مناسبی هستند.
قابلمه های سرامیکی
این قابلمه جدیدترین انواع سرویس آشپزخانه است، دارای روکش نچسب و بدون ترکیبات مضر و تا حدی مقاوم به خوردگی و خراش است. ولی باید مراقب بود تا تکه های آن وارد غذا نشود. دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایه های بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل می کنند. قیمت نسبتاً بالایی دارند به همین دلیل در استفاده از آنها باید کمی دقت بیشتری کنید.
نکته
باید بسیار دقت كرد كه این روكش ساییده و تكههای آن وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیبزاست.
به علت محبوب شدن این نوع قابلمه سرامیکی به مطلب جداگانه ای برای خرید آن که در همین مجموعه میباشد مراجعه فرمایید.
قابلمه های گرانیتی
در بین پوشش های نچسب، گرانیت از همه بادوام تر و سخت تر است. گرانیت یا سنگ خارا به دلیل جنس خود، گرما را نگه داشته و غذا در آن دیرتر از ظروف معمولی می سوزد. تمیز کردن گرانیت بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش می دهد. چون گرانیت ماده ای طبیعی است، طعم غذا را تغییر نمی دهد.
جنس های دیگری از سرویس قابلمه هم وجود دارند که بیشتر توسط برندهای متفرقه تولید می شوند. این نوع از ظروف پخت و پز که مصارف خاصی دارند و امروزه کمتر استفاده می شوند را هم برایتان معرفی می کنیم:
قابلمه های آلومینیومی
برخلاف تصور بیشتر محصولات مشابهی که در بازار می بینید بیشتر از جنس آلومینیوم است و نه فلز روی! فلز روی برای قابلمه مناسب است ولی کمتر یافت می شود. آلومینیوم برای سلامت انسان ضرر دارند. نگهداری و پخت مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه و شور در این ظروف، موجب خروج آلومینیوم و ورود آن به غذا می شود که بیماری و مشکلات بسیاری را به وجود می آورد. قابلمه های آلومینیومی ارزان و با وزنی سبک هستند.
حرارت در این قابلمه ها به شکل یکنواخت و سریع پخش می شود. حساسیت آن به ضربه باعث می شود که سریع فرمش تغییر کند.
قابلمه های مسی
حرارت را به خوبی و یکسان پخش می کنند. مس قرمز در معرض هوا اکسید می شود و حالت سبز رنگ می گیرد و در این صورت برای سلامت مضر است. اغلب داخل مس با فلزی دیگر پوشانده می شود تا مس به داخل غذا وارد نشود. مس با مواد غذایی اسیدی و شور واکنش نشان می دهد و طعم غذا را تغییر می دهد.
جالب است بدانید که این نوع قابلمه در بازار به شکل کیلویی فروخته می شود و کار دست هنرمندان ایرانی است. البته برندهای دیگری هم سرویس های قابلمه با این جنس عرضه کرده اند ولی قطعا کار دست چیز دیگر است!
قابلمه های شیشه ای
ظروف پخت شیشه ای یا اصطلاحاً پیرکس، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اگر این ظروف بی رنگ باشند سالم ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه می دهد. تا زمانی که این ظروف ضربه محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می کنند.
چون بیشتر مردم كشور ما از اجاقگاز برای پختوپز استفاده میكنند در حالی كه پیركس تحمل حرارت مستقیم را به مدت طولانی ندارد. از سوی دیگر، خیلی از غذاهای ایرانی را در مایكروفر هم نمیتوان پخت. در كشورهای دیگر كه استفاده از اجاقهای برقی رایج است، این قابلمهها مناسب هستند.
قابلمه سلیکونی
سیلیکون چیزی شبیه به کائوچو است و از ترکیب طبیعی سیلیسیوم و اکسیژن تهیه شده است. از ظروف سیلیکونی بیشتر در پخت شیرینی ها استفاده می شود. زمان پخت در این ظروف، سریع است و حتی بدون روغن ماده غذایی از آنها جدا می شود. شستشوی آنها ساده است و می توان به راحتی آنها را از فریزر به فر منتقل کرد. البته نباید این ظرف ها را روی حرارت مستقیم گذاشت. کیفیت ظروف سیلیکونی و بهای آنها متفاوت است. سیلیکون های پلاتینی از گران ترین انواع هستند و می توان از آنها در درجه حرارت های بسیار بالا استفاده کرد. سیلیکون پراکسید ضعیف ترین نوع سیلیکون است و برخلاف نوع پلاتینی تحمل ۴ ساعت حرارت ۲۰۰ درجه را ندارد. سیلیکونی که کیفیت پایینی دارد، هنگام استفاده بوی نامطبوعی تولید می کند و ممکن است مولکول های سمی را وارد غذای شما کند، بنابراین اگر ظرف سیلیکونی تان از نوع مرغوب نیست فقط از آن برای موادغذایی ای که در سرما تهیه می شوند، مثل ژله، استفاده کنید.
منبع :
چیدانه
سوتک
نظرات (0)